Fără a contesta valoarea altor materiale utilizate la fabricarea geamurilor, în cele ce urmează dorim să vă informăm cu privire la comportarea lemnului ca materie primă, avantajele pe care le prezintă, motivele pe baza cărora merită să optați pentru geamuri și uși pe structura de lemn stratificat. › Citeşte mai mult.
3.4. Ferestre cu baghete de ornament în interiorul sticlei
3.5. Ferestre în două-culori exterior-interior
3.6. Ferestre cu căptușeală și pervaz
7.1 Obloane cu balamale stil rustic
7.2 Obloane cu balamale aruncatoare
7.3 Obloane glisante
7.4 Obloane montate pe tocuri existente
Materiale:
Ferestrele sunt executate din lemn triplu stratificat.
Ramele sunt prevăzute cu sticlă în două sau trei straturi. Între straturile de sticlă aerul este înlocuit cu argon pentru a creşte capacitatea de izolare a geamului. Valorile coeficientului de conductibilitate termică se încadrează între 0,8-1,3W/m²K. Utilizarea sticlei Low-E, prevăzut cu un strat de pulbere fină de metal conferă sticlei o capacitate sporită de reflectare a radiaţiilor de căldură, reducând astfel pierderile de căldură. În acelaşi timp scade posibilitatea de formare a condensului pe suprafaţa sticlei.
Feroneria folosită pentru geamuri este feronie ROTO (de fabricaţie germană), sau MACO (de fabricaţie austriacă).
Pentru etanşarea ramelor pe toc se foloseşte un cheder elastic, de calitate
Pentru protejarea suprafeţei se utilizează un sistem de vopsea, ADLER, marcă austriacă, cu trei componenţi care formează o suprafaţă deosebit de estetică, şi rezistentă la întemperii. (Mai pe larg în capitolul detalii tehnice).